Abilissima je platforma koja nudi online tečajeve iz oblasti osobnog razvoja, roditeljstva i partnerskih odnosa. Tečajeve vode realizirani i iskusni stručnjaci iz različitih područja djelovanja, spremni pomoći da lakše premostimo ono što život donosi.

Želja nam je bila snimiti kvalitetne online tečajeve koji će, pored poduke, pružiti užitak gledanja te prenijeti emociju. Iza svakog tečaja stoji cijela jedna mala ekipa ljudi koja se nesebično davala i zapravo uživala snimajući ih. Ida Skoko, potpisnica video produkcije, svakako je jedna od njih.

Iako se naš prvi korak može činiti malim, na Abilissimi smo puni entuzijazma, vjere i hrabrosti da nastavimo razvijati i kreirati tečajeve koji će vas zaintrigirati i dati vam znanje da ostvarujete sretnije odnose – sami sa sobom, sa svojim djetetom, partnerom i drugim ljudima.

Voljeli bismo pomoći da svaka žena postane – Abilissima! Ona koja je vrlo sposobna i zna iskazati svoja uvjerenja, osjećaje i misli. Ona koja zna sačuvati sebe i svoj integritet. Ona koja zna kako biti dobro i osjećati se dobro. To je nit vodilja svakog našeg tečaja.

Započeli smo s online tečajevima pripreme za porod, jer su trudnoća i sam porod strahovito snažna fiziološka, mentalna i emocionlana iskustva iz kojih žena izlazi osnažena ili, nažalost, povrijeđena. Takva onda nastavlja dalje kroz nov život. Zato bismo voljeli kod žena osvijestiti tu činjenicu te pružiti im mogućnost pripreme za porod.

Iako se Abilissima snažnije obraća ženama, vjerujemo da će nas posjećivati i tate. Već se sada u tečaju Miran porod primalja Slobodka Arsova Čuturilo obraća izravno tatama kao pratnji pri porodu i daje im iznimno važne informacije.

Doprinoseći ovim portalom osnaživanju žena u našem društvu, želja mi je osvrnuti se na misao velike dizajnerice Diane Von Furstenberg, žene koja je u svom životu proživjela privatne i profesionalne uspone i padove. Govoreći o ženama, rekla je: “Biti žena je prednost!” Vjerujem da je nemali broj žena, među kojima i mnoge od vas koje ovo čitate, odrastao okružen sasvim drugačijim porukama i uvjerenjima.

No, ne pružaju li zahtjevni životni putovi, poput trudnoće, poroda, pa i ranog majčinstva (koliko god i tate tada nesebično pomagali) – mogućnost da žene iz tih težina izađu jače i snažnije?

Najvažnije je da tu stečenu snagu i hrabrost žene ne prosipaju putem i ne predaju drugima (a što tako vole činiti!), već da ih čvrsto ponesu i nose sa sobom. I pokažu kad treba, odlučno i graciozno. Poput Abilissime.

Vesna Kapeloto 
Osnivačica Abilissime