Abilissima je platforma koja nudi online tečajeve iz oblasti osobnog razvoja i roditeljstva. Tečajeve vode realizirani i iskusni stručnjaci iz različitih područja djelovanja, spremni pomoći da lakše premostimo ono što život donosi.

Želja nam je bila snimiti kvalitetne online tečajeve koji će, pored poduke, pružiti užitak gledanja te prenijeti emociju. Iza svakog tečaja stoji cijela jedna mala ekipa ljudi koja se nesebično davala i zapravo uživala snimajući ih. Snimateljica Ida Skoko potpisnica je video produkcije tečaja Miran porod, dok je tečaj Baby handling sniman u suradnji s Medvid produkcijom.

Iako se naš prvi korak može činiti malim, na Abilissimi smo puni entuzijazma, vjere i hrabrosti da nastavimo razvijati i kreirati tečajeve koji će vas zaintrigirati i dati vam znanje da ostvarujete sretnije odnose – sami sa sobom, sa svojim djetetom, u konačnici s partnerom i drugim ljudima.

Voljeli bismo pomoći da svaka žena postane – Abilissima! Ona koja je vrlo sposobna i zna iskazati svoja uvjerenja, osjećaje i misli. Ona koja zna sačuvati sebe i svoj integritet. Ona koja zna kako biti dobro i osjećati se dobro. To je nit vodilja svakog našeg tečaja.

Započeli smo s online tečajevima pripreme za porod, jer su trudnoća i sam porod strahovito snažna fiziološka, mentalna i emocionlana iskustva iz kojih žena izlazi osnažena ili, nažalost, povrijeđena. Takva onda nastavlja dalje kroz život. Zato bismo voljeli kod žena osvijestiti tu činjenicu te pružiti im mogućnost pripreme za porod u kojem će aktivno sudjelovati.

Vjerujemo da će i Baby handling zaživijeti među roditeljima. Uzeli smo si na neki način zadatak da promoviramo ovaj novi način postupanja s djetetom, drugačiji od onoga kako su to činile prijašnje generacije. O ogromnom utjecaju ranog razvoja – kada se mozak najbrže i najviše razvija, posebno prvih mjeseci djetetova života, odnosno tijekom prve godine – na psihomotorički i misaoni razvoj djeteta, sve se više govori i zna. Baby handling je dio te priče.

Iako se Abilissima snažnije obraća ženama, vjerujemo da će nas posjećivati i tate. Već se sada u tečaju Miran porod primalja Slobodka Arsova Čuturilo obraća izravno tatama kao pratnji pri porodu i daje im iznimno važne informacije. S druge strane, znamo da se za Baby handling itekako zanimaju i tate.

Doprinoseći ovom platformom osnaživanju žena u našem društvu, želja mi je osvrnuti se na misao velike dizajnerice Diane Von Furstenberg, žene koja je u svom životu proživjela privatne i profesionalne uspone i padove. Govoreći o ženama, rekla je: “Biti žena je prednost!” Vjerujem da je nemali broj žena, među kojima i mnoge od vas koje ovo čitate, odrastao okružen sasvim drugačijim porukama i uvjerenjima.

No, ne pružaju li zahtjevni životni putovi, poput trudnoće, poroda, pa i ranog majčinstva (koliko god i tate tada nesebično pomagali) – mogućnost da žene iz tih težina izađu jače i snažnije?

Najvažnije je da tu stečenu snagu (i hrabrost) ne prosipaju putem i ne predaju je drugima (a što tako vole činiti!), već je čvrsto ponesu i nose sa sobom. I pokažu kad treba, odlučno i graciozno. Poput Abilissime.

Vesna Kapeloto 
Osnivačica Abilissime